Et hårdt slag mod nattestøjen

VEDTAGET. Der er nye stramninger på vej mod nattestøjen og nye krav til restauratørerne som lydsluser og truslen om at miste tilladelsen til udeservering.

Af René Mølskov

rem@minby.dk

NATTESTØJ: På et møde i sidste uge besluttede Teknik- og Miljøudvalget at stramme krav og regler for byens restauratører.

Det betyder at alt fra cafeer og restauranter til værtshuse nu i endnu højere grad skal hjælpe med at eliminere nattestøj.

Det betyder blandt andet, at restauratørerne fremadrettet kan blive mødt med krav om lydsluser, hvis musikken er højere end baggrundsmusik.

»Vi skal sætte pris på et levende byliv, men byen skal leve med respekt for sine indbyggere. Derfor skal vi også lytte til beboerne i de områder, der er belastet af natteliv, hvor støjen er gået over gevind,« lyder det i en pressemeddelelse fra teknik- og miljøbormester Ninna Hedeager Olsen (EL), der fortsætter:

»Med mere håndfaste sanktioner og større krav kan vi forhåbentlig finde frem til den rette balance mellem det at bruge byen og at bo i byen.«

En lydsluse er en dobbelt dør, hvis formål er at holde lyden inde på den pågældende beværtning eller restaurant.

Risikerer udeservering

Når der kommer nye ansøgninger om udeservering såvel som gentegninger af eksisterende, vil der blandt andet blive set på, om møblerne til udeservering kan pakkes væk for natten. På den måde håber man at undgå, at nattefestende folk sætter sig.

Straffen for ikke at leve op til vilkårene er også skærpet. Blandt andet kan de nu risikere at blive udelukket fra at kunne genansøge i et år.

Alt det var udvalget enige om.

Musik og uenighed

Til gengæld var der uenighed i udvalget om dele af stramningerne for restaurationerne og kun to af fire forslag blev godkendt. Det betyder, at restaurationer, der spiller højere end baggrundsmusik, skal have en lydsluse.

»At finde den rette balance for byliv er et samarbejde, og derfor håber jeg, at branchen vil gå konstruktivt til disse forslag. Vi skal have nedbragt støj og gener fra nattelivet, og vi lytter gerne til gode forslag,« er meldingen fra borgmesteren.

- læs flere artikler > artikel oversigt...