Har du et hjem til Grace?

BOLIGMANGEL. Nødherberget Grace KBH mangler et nyt sted at huse deres omkring 40 sovende brugere og omtrent 100 brugere til morgencafeen. De skal bruge god plads, for de vil også åbne en restaurant.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

UDVIKLING: Nødherberget Grace KBH i Baggesensgade står uden tag over hovedet fra næste år, og det er problematisk for stedets mere end 100 daglige besøgende og 40 overnattende gæster.

»Hvis vi får en vinter, som vi har haft i år, skal vi være på plads i nye lokaler, ellers må gutterne sove på gaden,« siger Aicha Lind, daglig leder af nødherberget i Baggesensgade.

I dag lejer Grace sig ind hos Kristuskirken. Der havde de i første omgang kontrakt til 1. juni, men fordi de endnu ikke har været i stand til at finde sig et nyt lokale, har kirken ladet dem blive til 1. december 2018.

450 m2 på Nørrebro

Grace modtager offentlige midler til at lave nødherberg i vintermånederne, og Blaa Kors finansierer morgencafeen, hvor gutterne kan få morgenmad.

Vi har brug for et lokale på 450 kvadratmeter eller derover. Vi foretrækker, at det er på Nørrebro, fordi det er her, mange af vores brugere er, men alt, der er centralt nok til, at vores brugere kan gå derhen, er godt,« siger Aicha Lind.

Derudover vil Grace gerne kunne tilbyde gutterne adgang til computer, bad og vaskemaskine.

»De gutter, der kommer her er både fysisk og psykisk i balance. De kommer med en forventning om at få et arbejde, og de regner ikke med at blive hjemløse. Derfor har de brug for at finde et arbejde hurtigt, og der kan vi bedre hjælpe dem, hvis de kan få et bad, få vasket tøj og skrive ansøgning på en computer,« siger hun og fortsætter:

»Det er helt almindelige unge mænd, der kommer her. De vil gerne være en del af samfundet og arbejde,« siger hun.

Job på restaurant

I de nye lokaler, som Grace KBH og Aicha Lind er på jagt efter, skal der også gerne være plads til et industrikøkken og en restaurant.

Grace har nemlig indgået et samarbejde med restauranten Amass, der blandt andet har til huse på Refshaleøen.

Ideen er, at restauranten skal ligge sammen med herberget, og så skal brugerne trænes i køkkenets hos Amass, hvor de både skal arbejde, og bruges som vikarer på andre restauranter. Overskuddet fra restauranten går så til, at herberget kan tilbyde overnatning hele året i stedet for kun om vinteren.

»Vi har penge både til at renovere stedet og til at betale husleje. Jeg kan ikke sige, hvor meget vi kan betale, fordi vores indtægt også er afhængig af de fondsmidler, vi får,« siger Aicha Lind om mulighederne på det nye sted, som hun håber, de finder inden længe.

- læs flere artikler > artikel oversigt...