Hver tredje er stresset

STRESS. I Bispebjerg lider knap hver tredje af et højt stressniveau. Borgmesteren på området vil have online stressforløb.

Af Benedicte Lorenzen

belo@minby.dk

SUNDHEDSPROFIL: Hvordan står det til med sundheden i København? Det forsøger den storstilede undersøgelse ’Sundhedsprofilen’ for regioner og kommuner at give et svar på. Den blev offentliggjort i sidste uge og viser blandt andet, at københavnerne generelt er blevet mere stressede siden seneste undersøgelse fra 2013.

Tager man et dyk dybere ned i de lokale tal, viser de, at stressniveauet i Bispebjerg ligger over gennemsnittet. Mens lidt mere end en fjerdedel af københavnerne svarer, at de er stressede, gælder det for knap en tredjedel i Bispebjerg.

Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er klar til at se på løsninger:

»Vi må gøre noget ved den stigende stress i vores samfund, der rammer mere end hver fjerde. I København har vi længe haft stressklinikker, og jeg håber, at vi kan finde midler til et online stressforløb, der kan hjælpe flere. Men vi må også se på den måde, som vi indretter samfundet på. Vi skal skabe plads til flere på arbejdsmarkedet, og vi skal gøre arbejdet mere fleksibelt,« siger hun i en pressemeddelelse.

Ser man på de forskellige københavnske bydele er der store forskelle på, hvor de markerer sig i sundhedsprofilen. På Nørrebro drikker de mere end gennemsnittet, og i Valby ryger de mere.

»Vi vil bruge det næste stykke tid på at dykke yderligere ned i tallene og se, om vi kan finde forklaringer på, hvorfor den generelle i udvikling slår så forskelligt igennem i bydele,« siger hun.

Sundhedsprofilen er udarbejdet af Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse i Region Hovedstaden og skal bruges til at udarbejde sundhedspolitik i kommunerne og regionen.

- læs flere artikler > artikel oversigt...