Lokaludvalg vil have penge til park og station

ØNSKELISTE. Når der skal uddeles gaver i overførselssagen har Nørrebro og Bispebjerg Lokaludvalg flere bud på, hvordan politikerne kan bruge pengene i deres to områder. Nørrebro Station og Hans Tavsens Park står højt på listen.

Af Simon reenberg

sre@minby.dk

TID ER: Hos Nørrebro og Bispebjerg Lokaludvalg har man gjort ønskelisterne klar.

»Vi synes, det hele er godt, og vi har da også en forventning om, at det hele bliver til noget på et tidspunkt. Når vi ikke er meget for at prioritere ønskerne, så skyldes det, at projekterne er vidt forskellige i størrelse og økonomi,« siger Alex Heick, formand i Bispebjerg Lokaludvalg.

Mogens Petersen, formand i Nørrebro Lokaludvalg, er enig. Hans ønskeliste indeholder en del gengangere fra tidligere overførselssager og budgetter.

»Politikerne ved godt, hvilke ting de bør prioritere denne gang,« siger han med henvisning til blandt andet Hans Tavsens Park, som ifølge formanden er blandt det mest presserende på ønskelisten.

»Hans Tavsens Park skal laves til sommer, så hvis ikke vi har fået overfladen på plads inden da, så ender vi med noget, som beboerne ikke bliver glade for. Vi må ikke få en park, der er ringere end det, vi har i dag,« siger han.

Hans Tavsens Park skal fungere som en forsinkelsesplads i tilfælde af skybrud, og vandet skal efterfølgende ledes ad Korsgade ned til søerne. Derfor skal parken graves op til sommer.

Vi skal rykke på stationen

Ifølge Alex Heick er det mest presserende projekt i virkeligheden et uden for hans eget område, omend det har stor betydning for borgerne i Bispebjerg.

»Alle, der kommer forbi Nørrebro Station, kan jo se, at så snart de fjerner containerne på bazar-grunden foran Føtex, så kommer det til at ligne den nubiske ørken,« siger han.

Alex Heick mener, at det må være på tide, at man bevæger sig væk fra visionerne og går mere håndfast til værks. Derfor håber formanden som minimum på, at politikerne vedtager at lave en projektering, der fastlægger en del af rammerne for, hvad der skal være på grunden.

»Det er skammeligt, at man ikke får fingrene op af lommen. Hvis man ikke snart kommer i gang med det her, så kan man ikke nå det, før metroen er færdig,« siger han.

Vi må sige det selv

Det vides endnu ikke, hvor stor en sum penge, der bliver i overførselssagen og uanset hvad, er der mange andre bydele, som også forventer at få del i goderne.

Mogens Petersen mener dog ikke, at det er for meget at bede om en tiendedel af midlerne, når Nørrebro udgør mere end en tiendedel af beboerne i hovedstaden.

»Hvis der er en halv milliard ligesom sidste år, så mener jeg godt, at vi kan regne med at få et eller to af vores ønsker opfyldt, men vi ved jo godt, at der også er andre bydele, der har ønsker,« siger han.

Alex Heick minder ligeledes om, at antallet af millioner endnu er ukendt, men han mener, at overførselssagen er en god lejlighed til at gøre opmærksom på nogle ting i Bispebjerg.

»Det er jo ikke givet, at der er andre end os, der ser de her ting, derfor stiller vi os op og nævner dem, når vi har muligheden,« siger han.

Forligspartierne bag budgetaftalen for 2018 (S, SF, Ø og DF) forhandler om overførselssagen i uge 12, og forhandlingerne forventes afsluttet den 22. marts.

- læs flere artikler > artikel oversigt...