Naboer til park: Glem os ikke, Frank

GLEMMEBOGEN. Naboerne til Hans Tavsens Park frygter, at Socialdemokratiets prioritering af Nordvestpassagen betyder, at udviklingen af parken ikke bliver til noget.

Af Simon Reenberg

sre@minby.dk

PARK: Forhandlingerne om resterne af budgettet for 2017, den såkaldte overførselssag er i gang i disse timer. Politikere fra Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti sidder og kigger på ønskelister fra lokaludvalg og på projekter, der står i køen af ting, som skal finansieres i kommunen.

I sidste uge sagde Frank Jensen her i avisen, at han vil gå til forhandlingerne med Nordvestpassagen (en tunnel på tværs af togbanen langs Mimersparken) som sin topprioritet.

Den udmelding bekymrer beboerne i området omkring Hans Tavsens Park.

»Vi er nervøse for, at politikerne har glemt, at Hans Tavsens Park stadig ikke er blevet finansieret,« siger Mette Bonde, der bor lige ud til parken og har været med i en hurtiggruppe under Områdefornyelse Indre Nørrebro, hvor de har arbejdet med at udvikle Hans Tavsens Park. Hun frygter, at politikerne ikke er villige til at afsætte penge til både Nordvestpassagen og parken.

Mere park for pengene

Den lille park bag Assistens Kirkegård skal være et led i Københavns skybrudssikringsplan. Parken skal fungere som forsinkelsesbassin, inden vandet skal ledes ad Korsgade og ud i søerne. Det arbejde starter formentlig i 2021.

Derfor er det også nu, at der skal investeres i parken og i området, mener en anden beboer og repræsentant i Områdefornyelsen Indre Nørrebro, Mette Jokumsen.

»Nu graver de alligevel parken op. Det vil gøre projektet meget dyrere, hvis ikke de rykker på det nu,« siger hun.

De medgiver begge to, at det vil være muligt at ordne parkens overflade på et senere tidspunkt, men de understreger samtidig, at det er nu, man kan få mest park for pengene.

Områdefornyelsen Indre Nørrebro har brugt en stor del af deres arbejde på at sikre en god løsning for parken og for området omkring parken.

Områdefornyelsen, som er Teknik- og Miljøforvaltningens forlængede og lokale arm, forklarer, at et projekt som det her tager lang tid at planlægge, koordinere og skitsere, hvorfor man skal have finansieringen på plads nu. Flere af de andre projekter, som også skal indgå i skybrudssikringen har fået penge til at lave byrum på de steder, hvor der skal graves.

Park må ikke blive ringere

Borgerne har ad flere omgange været inddraget i processen med at planlægge parken og tilpasse den, så flest muligt får gavn af den.

Men planen omfatter ikke kun parkens overflade. Finansieringen på 61,1 millioner kroner skal også gå til at sørge for en sikker skolevej, bedre udendørsarealer til områdets to skoler og ene gymnasium, og en forvandling af Korsgade fra grå vej til grøn gade.

»Vi slår så mange fluer med et smæk med det her projekt.« siger Mette Jokumsen.

Hun frygter, at hvis finansieringen ikke kommer nu, så kommer den slet ikke.

Mette Bonde er enig:

»Vi vil gerne være med til at løse skydbrudsproblemet, men det skal ikke efterlade os med en dårligere park, og det vil det blive hvis der ikke afsættes penge til overfladen,« siger hun.

I Nørrebro Lokaludvalg er formand Mogens Petersen ikke nær så bekymret, som beboerne.

»Jeg tror, vi får begge dele (Nordvestpassagen og Hans Tavsens Park, red.). Politikerne ved godt, at det er nu eller aldrig,« siger han.

Marcus Vesterager, der på Nørrebro og sidder i teknik- og miljøudvalget for Socialdemokratiet forsikrer, vil hverken be- eller afkræfte, om Nørrebro/Nordvest får begge dele, men han garanterer, at parken ikke er glemt, og at hans parti kæmper for at find en løsning.

Politikerne forventer at være færdige med forhandlingerne om overførselssagen i løbet af denne uge. Læs mere om, hvilke projekter, der får penge på vores Facebookside og i den kommende avis.

- læs flere artikler > artikel oversigt...